STP Timișoara Forum: Despre tramvaie in general - STP Timișoara Forum

Salt la continut

Imagine postata
  • (153 Pagini)
  • +
  • « Prima
  • 119
  • 120
  • 121
  • 122
  • 123
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Despre tramvaie in general Evaluare topic: ***** 4 Voturi

#2401 Useril este offline   Fantoma Tramvaiului 3 

• Membru activ
  • Grup: * Membri activi *
  • Postari: 1101
  • Inregistrat: 06 iulie 14
  • Sexul:masculin
  • Locatia:Timișoara

Postat 03 aprilie 2015 - 16:49

Azi, undeva pe la orele 10:30-11:30 eram cu masina pe Liviu Rebreanu si vad un Wegmann, cel cu 2 vagoane cu reclama la Vista (cred ca 3551) ca vine dinspre Dambovita pe linia lui 9 si face la stanga spre Balcescu :blink: . De curiozitate am mers si eu incolo sa vad ce se intampla si scria "PROBA". Vagoanele de proba de obicei folosesc asa macaze neutilizate deobicei sau era doar o intamplare? :intrebare:
0

#2402 Useril este offline   Florin.B RATT 

• STPT Forum Admin
  • Grup: Admin
  • Postari: 30204
  • Inregistrat: 06 martie 08
  • Locatia:RATT

Postat 03 aprilie 2015 - 18:29

L-am vazut si eu, avand afisata linia 4, lumea agitandu-se sa urce in statie la Aurora. A trebuit sa-i calmam explicandu-le ca e in probe. :Facepalm_emote_gif:
Poate folosi orice trseu, dar mai secundar. Nu o sa faca probe chiar prin fata catedralei. :)
0

#2403 Useril este offline   cseh_17 

• Moderator
  • Grup: Moderatori
  • Postari: 12614
  • Inregistrat: 18 martie 08
  • Locatia:Bergisch-Gladbach / Köln

Postat 03 aprilie 2015 - 21:44

Si chiar asa greu o fi sa nu afiseze nici o linie? :Facepalm_emote_gif:
3

#2404 Useril este offline   Florin.B RATT 

• STPT Forum Admin

Postat 03 aprilie 2015 - 22:39

Pai nu, dar chiar asa de complicat e ca daca vezi un 4 la Aurora, pe unde sti ca nu trece decat 7 si 9, sa-ti dai seama ca nu o sa poti urca in el?
Daca stai in statie pentru un 7, sau un 9, astepti pana vine unul din cele doua. Am patit asta si cu vagonul restaurant si asta chiar nu avea afisata nicio linie. -_-

Azi lucram la panoul de la Balta Verde (il schimbam cu unul nou si o doamna foarte nervoasa (ca nu avea panou la dispozitie) ne-a intrebat in cat timp vine tramvaiul 10... :Facepalm_emote_gif:
Probabil aceasi doamna ar fi vrut sa urce intr-un 2 daca prin absurd venea unul in statie. -_-
Dupa ce panoul nou a devenit operational (2-3 minute), colegul meu, vazand ca doamna inca mai e in statie s-a dus si foarte politicos i-a spus ca 10-le vine in 6 minute, cum scria pe panou. :rad_masa:

Tendinta in ultimul timp e sa nu conteze daca o salvare vine in 10 minute, dar total inacceptabil ca un panou sa nu functioneze 5 minute. E deja o chestiune de viata si moarte... :rad_masa:
3

#2405 Useril este offline   andreihuggs 

• Membru începător
  • Pip
  • Grup: Banati 2
  • Postari: 4
  • Inregistrat: 02 aprilie 15

Postat 03 aprilie 2015 - 23:07

Am incercat sa dau click pe imagine dar imi da eroare 404, poate re-uploada cineva imaginea sa vad si eu despre ce este vorba?
Multumesc.
0

#2406 Useril este offline   Florin.B RATT 

• STPT Forum Admin

Postat 03 aprilie 2015 - 23:40

La ce imagine te referi? Ultimele postari nu au atasata nicio imagine.
0

#2407 Useril este offline   NDY 

• Membru VIP*
  • Grup: VIP
  • Postari: 2439
  • Inregistrat: 07 iunie 09
  • Locatia:Timisoara

Postat 04 aprilie 2015 - 12:33

Daca 9le ar circula mai bine, sunt sigur ca nimeni n-ar incerca sa urce intr-un 4 care merge pe aceeasi linie pentru a iesi pe traseu ;) .
0

#2408 Useril este offline   Florin.B RATT 

• STPT Forum Admin

Postat 04 aprilie 2015 - 13:08

Erau aproximativ 6-7 oameni in statie la ora aceea, statia nu arata ca si cand nu fi trecut pe acolo un tramvai de ore intregi. -_-
0

#2409 Useril este offline   Gygyman6 

• Membru Gold
  • Grup: Membru Gold
  • Postari: 3165
  • Inregistrat: 07 ianuarie 09

Postat 04 aprilie 2015 - 13:29

Vezi postareaNDY, la 04 aprilie 2015 - 12:33, a spus:

Daca 9le ar circula mai bine

Nu neg aspectul asta, dar cred ca vezi si tu ca majoritatea "calatorilor" sunt... salbatici. Urca in primul mtc care vine, nu isi analizeaza imprejurimile, nu judeca, pur si simplu sunt manati de instinct. Nu stiu ce s-a intamplat cu lumea, dar cand eram eu mic, cand se deschideau usile la tramvai si vroiai sa cobori se facea un loc mare, lumea statea calma in semicerc si astepta sa cobori, azi cred ca singurul avantaj cand cobori este ca esti la inaltime si poate pari mai impunator pentru cel care vrea sa urce si astfel te lasa... dar nu tot timpul.
3

#2410 Useril este offline   dAImon 

• Membru activ
  • Postari: 3889
  • Inregistrat: 25 martie 08

Postat 04 aprilie 2015 - 14:45

Apropo, saptamana trecuta am prins in Gara un tramvai 8 care isi pusese placuta cu "se retrage". Bineinteles ca a trebuit vatmanita sa coboare si in gara si la urmatoarea sa le atraga atentia calatorilor ca ea merge in Dambovita. Foarte multi care s-au urcat fara sa citeasca ...
0

#2411 Useril este offline   mile 

• Moderator
  • Postari: 10862
  • Inregistrat: 08 octombrie 08
  • Locatia:Regiunea Banat
  • Interese:Navigatia pe Bega, tramvaie si firobuze

Postat 04 aprilie 2015 - 15:54

Citeaza

Nu stiu ce s-a intamplat cu lumea, dar cand eram eu mic, cand se deschideau usile la tramvai si ...

Dar cand eram eu ... mic ... :D
1

#2412 Useril este offline   Gygyman6 

• Membru Gold

Postat 04 aprilie 2015 - 16:17

Vezi postareamile, la 04 aprilie 2015 - 15:54, a spus:

Dar cand eram eu ... mic ... :D

Asupra carui fapt vreau eu sa atrag atentia este ca nu a trecut asa de mult timp, iar din asta rezulta ca ori sunt eu un om mult prea conservator ori ca lumea se schimba mai repede ca inainte, ori mai rau... amandoua. Si cel mai absurd este ca trebe sa vorbim de civilizatie in contextul de mai sus, eu zic ca educatia si bunul simt ar trebuii sa ramana neschimbate indiferent de perioada istorica, ori noi desii mergem inainte cu tehnologia, ca si indivizi mergem inapoi.
3

#2413 Useril este offline   NDY 

• Membru VIP*
  • Grup: VIP
  • Postari: 2439
  • Inregistrat: 07 iunie 09

Postat 04 aprilie 2015 - 22:24

Pe de-o parte, mie imi convine stilul de turma al majoritatii...de multe ori in 700 toata lumea se inghesuie in primul tramvai iar eu stau lejer in cel care il urmeaza... :naughty1:

Revenind, nu vroiam sa neg ce se intampla, doar spuneam ca de multe ori 9le vine foarte rar, si mai e si lumea obisnuita sa ia 4le (doar pe acolo intra/iese de pe traseu, oprind in toate statiile). Daca avea si afisajul pe linia 4...as tinde sa ii blamez pe cei care nu au schimbat afisajul (in cazul asta) :) .

Aceasta postare a fost editata de NDY: 04 aprilie 2015 - 22:24

3

#2414 Useril este offline   cseh_17 

• Moderator
  • Postari: 12614
  • Inregistrat: 18 martie 08
  • Locatia:Bergisch-Gladbach / Köln

Postat 05 aprilie 2015 - 11:49

Asta spuneam si eu... Usor cu totii ati ocolit aspectul, si ati dat vina pe turma...

Fratilor, daca tramvaiul ala era in proba, PICA mana la Dorel daca lua naibii foaia cu linia 4, si o lasa doar pe cea cu proba? Astfel se evita orice confuzie...

Ma rog, pe de alta parte cred ca we are overreacting... :easter_14:
2

#2415 Useril este offline   Florin.B RATT 

• STPT Forum Admin

Postat 05 aprilie 2015 - 12:13

Pe lateral nu avea nicio foaie, doar in fata, in caseta de sus.
0

#2416 Useril este offline   Fantoma Tramvaiului 3 

• Membru activ

Postat 11 aprilie 2015 - 20:18

Acum cateva zile cand am trecut cu un 7 prin fata Depoului am vazut ca statea pe sinele de prin fata Duwagul 170. Nu l-am mai vazut de foarte mult si credeam ca e defect sau a fost deja casat... A fost cumva reparat? Si ce s-a intamplat cu 109 ca nu l-am mai vazut de o vreme?
0

#2417 Useril este offline   Gygyman6 

• Membru Gold

Postat 30 aprilie 2015 - 21:25

Vreu sa prezint un aspect, poate de unii deja sesizat poate de unii nu, sa incepem:

Starea hanselor e din ce in ce mai precara, pana acuma eu de exemplu nu am avut ocazia sa ma ranesc in tramvai din cauza ca ceva nu mai este ergonomic (m-am mai prins la usi dar la ce forta au le deschid inapoi lejer), dar ieri am avut nenorocul sa sa imi prind laba piciorului la o bariera, pentru ca eu urc repede scarile, din inertie mi-am smucit piciorul destul de urat, nu am patit mare lucru decat o julitura. Problema cu barierele, pe care am observato de ceva timp, este ca multe nu mai au nimic care sa le opreasca sa se tranteasca de scara, daca unii ati fost atenti barierele originale pe aceste tramvaie aveau acele puncte de prindere la un anumit unghi plus un mecanism simplu care le impiedica sa se tranteasca si pe langa asta o bucsa de cauciuc care sa fie ca un fel de amortizor in caz ca bariera "scapa". La multe tramvaie avem doar reparatii rudimentare, cred ca pot sa numar pe degete cate bariere mai sunt in starea originala.

Un alt aspect este a platformei de la artoculatie. Ieri si azi dimineata am avut ocazia sa merg cu 3466, prima parte a platformei e prinsa doar intr-un punct, astfel ca platforma se lasa cand se calca pe ea. Platformele acestea nu erau prinse in niste balamale pentru a nu fi taiate si resudate?

Ca incheiere, chiar nu se poate remedia acest aspect, nu cred ca sunt probleme asa de greu de remediat, chiar trebuie sa avem tramvaie care arata de parca a venit vatmanul si l-a luat de sub nasul mecanicilor care nu au avut timp sa puna toate piese la locul lor?
4

#2418 Useril este offline   Fantoma Tramvaiului 3 

• Membru activ

Postat 01 mai 2015 - 22:01

Sunt perfect de acord! Azi m-am plimbat cu #2034 (Rathgeber) pe linia 5 si scartaia cum nu am mai auzit la vreun alt tramvai. Si eu care credeam ca Rathgeber sunt mai bune! :(
0

#2419 Useril este offline   Florin.B RATT 

• STPT Forum Admin

Postat 07 mai 2015 - 21:24

Istorie deja :) Imagine atasata: serie sasiu Rathgeber.jpg
3

#2420 Useril este offline   Viktor 

• Moderator
  • Postari: 4686
  • Inregistrat: 25 martie 08
  • Locatia:Timişoara
  • Interese:Filme, poze, distractie, calatorii etc.Imi plac foarte mult tramvaiele Wegmann GT4.

Postat 07 mai 2015 - 22:21

Da la care Wegmann este?
0

Arata acest topic

• (153 Pagini)
  • +
  • « Prima
  • 119
  • 120
  • 121
  • 122
  • 123