Tine si de linie, probabil ca cel care a filmat a dat zoom-in mai mult si atunci apar detaliile banuiesc. Oricum linia pe la noi este intr-o stare general proasta iar revenind la locomotiva frantuzeasca BB, este totusi probabil ca suspensia secundara (boghiu-cutie) sa fie cu probleme mecanice, ori cand a fost construita locomotiva, aceasta totusi a facut testele la ea acasa, nu aici

si atunci revenim asupra liniei. Pot confirma ca odata am facut o cursa Arad-Timisoara cu rama electrica clasa 58 (tot frantuzeasca)si fortele transversale nu erau disipate mai deloc de suspensia secundara si din punctul meu de vedere pasager fiind, pot spune ca a fost experienta urata de-a dreptul (iti rupea gatul pe scurt, ce sa mai vorbesc sa incerci cumva sa bei o cafea)

.
In schimb cu vagoanele noastre este mult mai comfortabil pentru ca acele forte sunt disipate mai bine de catre suspensia secundara.
In legatura cu tahometrul/vitezometrul de care vorbiti, nu stiu in ce masura se deduce prin a fi stricat, fie nu afisa viteza corecta, fie nu o arata deloc sau nu-si facea functia de inregistrare.
Daca e vorba doar de afisarea incorecta a vitezei, aici depinde foarte mult de starea bandajelor la locomotiva, de exemplu starea noua a lor are diametrul x fiind cel mai optim cand lucreaza impreuna cu tahometrul/vitezometrul iar in cazul in care deja uzura este destul de mare, atunci apar nesincronizarile.
Aceasta postare a fost editata de Elektriska: 22 martie 2015 - 19:16