STP Timișoara Forum: Accidente - incidente - STP Timișoara Forum

Salt la continut

Imagine postata
  • (119 Pagini)
  • +
  • « Prima
  • 89
  • 90
  • 91
  • 92
  • 93
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Accidente - incidente Accidente, incidente si deraieri care implica tramvaie Evaluare topic: ***** 3 Voturi

#1801 Useril este offline   emilut 

• Membru Gold
  • Grup: Membru Gold
  • Postari: 2310
  • Inregistrat: 05 ianuarie 10
  • Sexul:masculin
  • Locatia:Timişoara

Postat 07 decembrie 2014 - 08:55

Aseară, pe la ora 23, chiar în "S"-ul din faţa garajului de autobuze, unui şmecheraş cu numere de Satu Mare nu i-a mai ajuns strada şi a decis să-şi continue drumul taman pe linia de tramvai. Precizare: în acel loc linia e montată pe traverse, fără să existe asfalt între şine.
Evident, a rămas suspendat pe şine în aşa fel încât a blocat circulaţia tramvaielor în ambele sensuri. Plus o explozie de cauciuc pe stânga faţă.
Norocul a făcut ca întâmplarea să se producă chiar în botul garajului şi sub ochii noştri.
Băieţii au scos imediat "Sprinterul" de intervenţie, şi după un cablu rupt şi înlocuit cu o ştangă serioasă, problema s-a rezolvat. Nu însă şi pt şoferul prea grăbit.
Între timp, se adunaseră două de "8" şi un "4". Plus multe maşini şi TIR-uri.

Aceasta postare a fost editata de emilut: 07 decembrie 2014 - 11:03

7

#1802 Userul este online   BogdanTm 

• Membru VIP
  • Grup: VIP
  • Postari: 2365
  • Inregistrat: 06 septembrie 08
  • Locatia:Timisoara
  • Interese:trenurile, calatoriile,sahul

Postat 07 decembrie 2014 - 10:04

Vezi postareaemilut, la 07 decembrie 2014 - 08:55, a spus:

Aseară, pe la ora 23, chiar în "S"-ul din faţa garajului de autobuze, unui şmecheraş cu numere de Satu Mare nu i-a mai ajuns strada şi a decis să-şi continue drumul taman pe linia de tramvai. Precizare: în acel loc linia e montată pe traverse, fără să existe asfalt între şine.
Evident, a rămas suspendat pe şine în aşa fel încât a blocat circulaţia tramvaielor în ambele sensuri. Plus o explozie de cauciuc pe stânga faţă.
Norocul a făcut ca întâmplarea să se producă chiar în botul garajului şi sub ochii noştri.
Băieţii au scos imediat "Sprinterul" de intervenţie, şi după un cablu rupt şi înlocuit cu o ştangă serioasă, problema s-a rezolvat. Nu însă şi pt şoferul prea grăbit.
Între timp, se adunaseră două de "8" şi un "4". Plus multe maşini şi TIR-ri.

Normal ar fi sa fie pus la plata pentru interventie si pentru blocarea circulatiei tramvaielor...daca e nesimtit si iresponsabil...sa plateasca pana la capat...
8

#1803 Useril este offline   cseh_17 

• Moderator
  • Grup: Moderatori
  • Postari: 12614
  • Inregistrat: 18 martie 08
  • Locatia:Bergisch-Gladbach / Köln

Postat 07 decembrie 2014 - 12:48

Politie anuntata, ceva? Sau a scapat basma curata?
0

#1804 Useril este offline   emilut 

• Membru Gold

Postat 08 decembrie 2014 - 15:24

Nu ştiu. Am plecat spre casă cu unul dintre tramvaiele oprite.
În mod sigur a fost anunţat dispecerul central.
0

#1805 Useril este offline   Doppler 

• Moderator
  • Postari: 10595
  • Inregistrat: 14 februarie 11

Postat 31 ianuarie 2015 - 14:24

Forumul a fost citat si in Adevarul: :coolspeak:

Citeaza

Forumul sitului www.ratt.ro este un loc unde se întâlnesc pentru discuţii pasionaţii de mijloace de transport cât şi de istroria Timişoarei. Unul dintre forumişti a urcat câteva fotografii inedite cu un tramvai “Timiş” care a deraiat. Accidentul a avut loc în 30 decembrie 1992. Tramvai care circula pe linia 4, pe strada Bogdăneştilor, a sărit de pe şine, a ajuns pe trotuar, a dărâmat un gard şi a “parcat” lângă o casă. Despre starea vatmanului şi a pasagerilor din tramvai nu apar informaţii, însă în imagini se văd proporţiile accidentului.
...
Citeste mai mult: adev.ro/nj1jsq

7

#1806 Useril este offline   Florin.B RATT 

• STPT Forum Admin
  • Grup: Admin
  • Postari: 30186
  • Inregistrat: 06 martie 08
  • Locatia:RATT

Postat 31 ianuarie 2015 - 19:07

Super! :coolspeak:
0

#1807 Useril este offline   Viktor 

• Moderator
  • Postari: 4686
  • Inregistrat: 25 martie 08
  • Interese:Filme, poze, distractie, calatorii etc.Imi plac foarte mult tramvaiele Wegmann GT4.

Postat 09 februarie 2015 - 22:37

O tamponare intre un Hansa si o masina de politie.
0

#1808 Useril este offline   Fantoma Tramvaiului 3 

• Membru activ
  • Grup: * Membri activi *
  • Postari: 1095
  • Inregistrat: 06 iulie 14
  • Locatia:Timișoara

Postat 09 februarie 2015 - 23:04

Sa se autoamendeze politistul. Ce exemplu da oamenilor?
0

#1809 Useril este offline   Doppler 

• Moderator
  • Postari: 10595
  • Inregistrat: 14 februarie 11

Postat 10 februarie 2015 - 01:12

Nu are singe in instalatie daca nu incearca manevra si cu Inter City-ul de Bucuresti... :popa:

Poate pare amuzant dar numeroase accidente au fost evitate in acea zona numai pentru ca vatmanii conduc cu atentie si poate chiar mai incet decit ar fi necesar sa nu acumuleze intirzieri.
5

#1810 Useril este offline   NDY 

• Membru VIP*
  • Grup: VIP
  • Postari: 2439
  • Inregistrat: 07 iunie 09

Postat 11 februarie 2015 - 17:54

A deraiat (iar) un tramvai langa Torontal. Cand anume se preconizeaza modernizarea liniei in zona? Sau macar sa lase macaraua parcata acolo, n-are rost sa se plateasca banii de motorina pe atatea drumuri in zona...
3

#1811 Useril este offline   Fantoma Tramvaiului 3 

• Membru activ
  • Postari: 1095
  • Inregistrat: 06 iulie 14
  • Locatia:Timișoara

Postat 11 februarie 2015 - 19:44

Deci de aia am vazut eu un 4 in Iosefin...
0

#1812 Useril este offline   Bobby 

• Membru activ
  • Postari: 1199
  • Inregistrat: 14 iulie 09

Postat 11 februarie 2015 - 20:00

Vezi postareaNDY, la 11 februarie 2015 - 17:54, a spus:

A deraiat (iar) un tramvai langa Torontal. Cand anume se preconizeaza modernizarea liniei in zona? Sau macar sa lase macaraua parcata acolo, n-are rost sa se plateasca banii de motorina pe atatea drumuri in zona...

Daca nu ma insel linia a fost modernizata in zona ultima oara acum vreo 15+ ani. Stiu ca tramvaiele parcurgeau bucla din Torontal in sens invers fata de cum o parcurge acum iar sub terasament la 1m si ceva e monata o tubulatura de beton cu tuburi de beton pentru canalizare, tuburi ce sunt pline de perforatii. Iesirea din statie se facea pe langa cladirea de la Ciocanul si tranversa bv Cetatii 200m mai incolo spre urmatoarea statie...

Legat de starea liniei o poza cu zoom din statia de la Balta verde spre Ghe. Lazar ar spune cat 1000 cuvinte despre starea infrastructuri.

Aceasta postare a fost editata de Bobby: 11 februarie 2015 - 20:00

0

#1813 Useril este offline   cseh_17 

• Moderator

Postat 11 februarie 2015 - 21:18

In ultimii 15 ani, iti garantez eu ca nu a fost modernizata, doar "cosmetizata", sa ii zicem asa.
In bulca s-a lucrat intradevar ceva, in ultimii 15-10 ani, insa linia nu a fost inlocuita, iar dupa bucla, nimic.
0

#1814 Useril este offline   weg_mann4ratt 

• Membru senior
  • Grup: Membri seniori
  • Postari: 850

Postat 19 februarie 2015 - 01:09

Vezi postareaandrei_tm, la 26 noiembrie 2014 - 13:18, a spus:

Astazi, in jurul orei 12:15, tramvaiul 3529+3742 (linia 4: Ciarda Rosie ->Calea Torontalului) a deraiat in Piata Maria. Vatmanul a plecat cu viteza mare din statie, iar, cand a trecut peste macaz, ultimul boghiu al ultimului vagon a deraiat. Nu stiu daca si-a dat seama vatmanul ca a deraiat tramvaiul. Dupa incident a mers destul de incet.

Nu si-a dat seama, insa la catedrala boghiul deraiat era inapoi pe sine la locul lui!
el a aflat abia cand era la torontal despre ce i s-a intamplat cu remorca :))
0

#1815 Useril este offline   andrei_tm 

• Membru Senior
  • Postari: 819
  • Inregistrat: 05 noiembrie 13

Postat 19 februarie 2015 - 15:22

Poate in curba de la Catedrala boghiul ,,a intrat" din nou pe sina.
0

#1816 Useril este offline   cseh_17 

• Moderator

Postat 19 februarie 2015 - 15:29

Inchipuiti-va urmatorul scenariu:

Remorca deraiaza, si la un moment de franare sau bruscare, acroseaza sau un tramvai din sens opus, sau o masina, sau de ce nu, un stalp... (cum de altfel s-a si intamplat)...

TU, te afli in remorca si observi ca ceva nu este in regula, sari la frana de urgenta, si cand colo... p**a... Toate sunt deactivate. Intr-un caz de o astfel de tragedie, cine este tras la raspundere, ma intreb eu oare? :Facepalm_emote_gif:

Nu-mi vine sa cred ca traim intr-o tara de needucati, din cauza carora este necesara deactivarea unui sistem de siguranta... Cat de incapabil trebuie sa fii, sa nu ii poti contola intr-un mod civilizat.
(cel putin asta a fost raspunsul "oficial" pe care l-am primit de la cieva din interior, dupa ce am intrebat despre nefunctionarea acestor sisteme)

Sunt curios cate comisii de circulatie si de siguranta din EU ar inchide ochii asupra unui astfel de "solutii"?
0

#1817 Useril este offline   Florin.B RATT 

• STPT Forum Admin
  • Grup: Admin
  • Postari: 30186
  • Inregistrat: 06 martie 08
  • Locatia:RATT

Postat 19 februarie 2015 - 16:58

Pai, la noi au trebuit sa ascunda ciocanele pentru spart geamurile in caz de urgenta, ca aveau tendinta sa le incerce daca tot erau disponibile. La furat s-au gandit deja fabricantii, ca erau legate cu un cablu de otel. :)
2

#1818 Useril este offline   emilut 

• Membru Gold

Postat 19 februarie 2015 - 18:23

Vezi postareacseh_17, la 19 februarie 2015 - 15:29, a spus:

Inchipuiti-va urmatorul scenariu:

Remorca deraiaza, si la un moment de franare sau bruscare, acroseaza sau un tramvai din sens opus, sau o masina, sau de ce nu, un stalp... (cum de altfel s-a si intamplat)...

TU, te afli in remorca si observi ca ceva nu este in regula, sari la frana de urgenta, si cand colo... p**a... Toate sunt deactivate. Intr-un caz de o astfel de tragedie, cine este tras la raspundere, ma intreb eu oare? :Facepalm_emote_gif:

Nu-mi vine sa cred ca traim intr-o tara de needucati, din cauza carora este necesara deactivarea unui sistem de siguranta... Cat de incapabil trebuie sa fii, sa nu ii poti contola intr-un mod civilizat.
(cel putin asta a fost raspunsul "oficial" pe care l-am primit de la cieva din interior, dupa ce am intrebat despre nefunctionarea acestor sisteme)

Sunt curios cate comisii de circulatie si de siguranta din EU ar inchide ochii asupra unui astfel de "solutii"?

La noi, dacă frâna de urgență ar fi funcțională, ar trage-o jmecherii de 1.000 de ori pe zi. Jmecher = elev de liceu.
3

#1819 Useril este offline   dAImon 

• Membru activ
  • Postari: 3889
  • Inregistrat: 25 martie 08

Postat 19 februarie 2015 - 19:21

Si se blocheaza usile si se cheama politia pentru idioti. Daca educatia nu se poate face decat cu forta...

edit: Stiu, e un scenariu greu de pus in practica. Nici Roma nu s-a construit intr-o zi.

Aceasta postare a fost editata de dAImon: 19 februarie 2015 - 19:22

2

#1820 Useril este offline   andrei_tm 

• Membru Senior
  • Postari: 819
  • Inregistrat: 05 noiembrie 13

Postat 20 februarie 2015 - 13:18

De ce nu se dau amenzi celor care trag semnalul de alarma inutil? Ca la CFR (de exemplu). Poate, daca mamica si taticu vor primi amenda acasa, isi vor educa copiii. De ce sa punem in pericol calatorii pentru ca unii nu sunt educati?

Cum a spus si @cseh_17, daca observi o neregula si tragi semnalul de alarma care nu functioneaza si se intampla o tragedie cine va raspunde? Daca mor oameni (Doamne fereste!) ca remorca deraiata a lovit un stalp? Daca a luat foc vagonul, iar usile nu se mai pot deschide si nu ai ciocan cu care sa spargi geamul? Chiar asa de neimportanta este siguranta calatorilor pentru RATT?
1

Arata acest topic

• (119 Pagini)
  • +
  • « Prima
  • 89
  • 90
  • 91
  • 92
  • 93
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou