STP Timișoara Forum: Stiri despre transportul in comun din Timisoara - STP Timișoara Forum

Salt la continut

Imagine postata
  • (141 Pagini)
  • +
  • « Prima
  • 94
  • 95
  • 96
  • 97
  • 98
  • Ultima »

Stiri despre transportul in comun din Timisoara

#1901 Useril este offline   mile 

• Moderator
  • Grup: Moderatori
  • Postari: 10862
  • Inregistrat: 08 octombrie 08
  • Sexul:masculin
  • Locatia:Regiunea Banat
  • Interese:Navigatia pe Bega, tramvaie si firobuze

Postat 03 ianuarie 2015 - 22:48

Daca e sa despicam firul in 4 atunci hai sa-l despicam...eu n-am auzit sa fi zis crainica Segului in prezentarea traseului liniei E8...

Citeaza

Mai este si cea de la inceputul videoclipului "Liniile Expres 8 si 16 au REVINIT la vechile trasee" :rad_masa: .

...iar textul gresit este REVINT adica mai scurt si mai gresit decat REVINIT insa daca televiziunile cu pretentii fac masiv greseli dactilografice, astea mici nici n-ar trebui bagate in seama... :D
1

#1902 Useril este offline   dAImon 

• Membru activ
  • Grup: Membru Gold
  • Postari: 3889
  • Inregistrat: 25 martie 08
  • Locatia:Timisoara

Postat 03 ianuarie 2015 - 22:56

Vezi postareamile, la 03 ianuarie 2015 - 14:58, a spus:

In principiu sunt deacord cu tine insa cati mai folosesc de exemplu numele statiei Arta Textila de pe Sagului?...

Incredibil de multe persoane in varsta. Tot la fel cum Mocioni e SInaia / Kuttl si asa va ramane pentru toti cei peste 30-40 de ani. Nu mai zic de Grozavescu versus Posta Mare.

Parca chiar zilele astea am avut pe forum un caz in care nu stia lumea ce statie este "Dambovita", cand ea saraca este fosta Arta Textila :)

Vezi postareamile, la 03 ianuarie 2015 - 14:58, a spus:

Sau daca pe E8 avem statia LdV pe un sens, mi se pare firesc in acest caz ca si pe sensul invers sa avem aceeasi denumire de statie in conditiile in care ea este in imediata vecinatate a intersectiei si va ramane in acest loc mult timp de-acum incolo, adica cel putin vreo 20 de ani daca nu mai mult de atat...Si nu se vor intreba multi peste 10 - 15 ani de ce ii spune statiei Cantemir cand pana la Cantemir mai ai 150 m?... :)

Personal cred ca denumirea LdV este ea insasi fortata, pentru ca multi nici macar nu stiu ca intersectia se numeste astfel. In general lumea si inainte cobora "la BRD" sau "la Facultatea de Turism", maxim "langa Complex".

Totusi, inteleg ideea cu simetria, si de altfel exista oricand riscul ca o universitate particulara sa dispara. Sa zicem ca punem astazi o piatra de hotar si nu mai schimbam denumirea din LdV in altceva minim 30 de ani .. problema e ca nu am incredere in autoritati sa fie atat de consecvente. De asta si sunt conservator :)

Aceasta postare a fost editata de dAImon: 03 ianuarie 2015 - 23:17

0

#1903 Useril este offline   Visor 

• Moderator
  • Postari: 8421
  • Inregistrat: 09 martie 08
  • Interese:STPT, Trenuri, Fotografia, Desenul, PC

Postat 03 ianuarie 2015 - 23:12

Cu Dambovita nici nu trebuia denumita fosta statie Arta Textila, cand numele de Dambovita exista de zeci de ani statia la tramvaiele liniilor 2, 7 si 9... De aici confuzia mea si a lui Cristi la traseul E8.
Iata ca avem si statii cu aceeasi denumire care nu se afla in aceeasi intersectie si nici vis-a-vis, ci la distanta de 3 statii de tramvai!
0

#1904 Useril este offline   Florin.B RATT 

• STPT Forum Admin
  • Grup: Admin
  • Postari: 30187
  • Inregistrat: 06 martie 08
  • Locatia:RATT

Postat 03 ianuarie 2015 - 23:49

Vezi postareamile, la 03 ianuarie 2015 - 22:48, a spus:

eu n-am auzit sa fi zis crainica Segului in prezentarea traseului liniei E8...

E vorba de textul de pe Tion, din link-ul postat de Vali. (am dat copy-paste)

Vezi postareacseh_17, la 03 ianuarie 2015 - 14:38, a spus:

In Radfleet, inca apare statia Complex Terra... De cati ani numai exista?

Eu stiu ca numele e Dedeman.
0

#1905 Useril este offline   cseh_17 

• Moderator
  • Postari: 12614
  • Inregistrat: 18 martie 08
  • Locatia:Bergisch-Gladbach / Köln

Postat 04 ianuarie 2015 - 00:38

Citeaza

886 40 3220 3250 0 50 1184 3241 C Terra 45.768484 21.239 45.766884 21.2374

Copy/paste
0

#1906 Useril este offline   Florin.B RATT 

• STPT Forum Admin

Postat 04 ianuarie 2015 - 10:36

Prea putin conteaza ce e pe server (oricum, acolo statia are un id numeric pe care-l foloseste computerul). Pe harta am folosit "Euro-Dedeman", la fel si in cazul sistemului de anuntare din autobuze (linia 40), care spune/afiseaza "Dedeman"
Nu stiu insa cum figureaza pe tabla din statie? Acolo ar trebui corectat in caz ca mai apare Terra.
2

#1907 Useril este offline   cseh_17 

• Moderator

Postat 04 ianuarie 2015 - 13:29

Ati vrut probabil sa folositi Euro-Dedeman.

Asta vreausa scot in evidenta. "Lasa ca merge si asa", nu functioneaza. Probabil involuntar ati trecut Terra, si pun pariu ca in statie se afiseaza aceeasi chestie. Sincer nu imi pot imagina cat de mare munca o fi sa schimbi pe server acea denumire, dar nu cred ca prea mare...

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: 40.jpg

0

#1908 Useril este offline   Florin.B RATT 

• STPT Forum Admin

Postat 04 ianuarie 2015 - 13:53

De fapt, voiam sa scriu Euro/Dedeman. Pe harta e doar Dedeman. Pare simplu de schimbat pe server, dar cred ca trebuie luate la mana mai multe baze de date, pe mai multe servere.

Oricum, sunt multe magazine acolo si nu stiu cum e mai corect sa le spui: Euro, Kappa, Dedeman? :Facepalm_emote_gif:
0

#1909 Useril este offline   Raoul94 

• Membru Gold
  • Postari: 2401
  • Inregistrat: 15 mai 10

Postat 04 ianuarie 2015 - 14:37

După mine denumirea corectă ar fi Centrul Comercial Euro, dar și Dedeman e în regulă. Ideal, probabil ar fi ca toată zona să fie denumită ceva în gen Platforma Comercială Lipovei sau altceva, având în vedere că e un loc unde se vând tot felul de mărfuri, mai ales en-gros.

Legat de baza de date, dacă se dorește se poate să se facă un update la toate vechile denumiri, pentru că deja în bazele de date întreținute de Kriszti pentru Public Transport Timișoara și de mine pentru Transport Urban există denumirile "noi", chiar am fi dispuși să lucrăm împreună cu RATT-ul la asta, noi să edităm baza de date iar voi să o verificați și să o postați. Dar probabil chestia asta e imposibilă...
0

#1910 Useril este offline   NDY 

• Membru VIP*
  • Grup: VIP
  • Postari: 2439
  • Inregistrat: 07 iunie 09

Postat 04 ianuarie 2015 - 19:27

Nu mare mi-ar fi mirarea daca sistemul nici n-ar permite modificarea denumirii unei statii :) . Pai tocmai asta trebuie sa faca o functie de schimbat denumirea unei entitati din sistem: sa o schimbe peste tot, nu sa o schimbi tu manual, conectandu-te la fiecare nod din cluster pe care ruleaza baza de date...dar nu mai insist asupra modului in care a fost realizat intreg sistemul...

Aceasta postare a fost editata de NDY: 04 ianuarie 2015 - 19:28

2

#1911 Useril este offline   Florin.B RATT 

• STPT Forum Admin

Postat 04 ianuarie 2015 - 21:36

E posibil chiar asa sa si lucreze. Ce am scris mai sus a fost o parere a mea.

Uite un alt exemplu: in programul realizat de firma Gorba din Elvetia, nu pot adauga din GUI o noua statie pentru sistemul de anuntare din autobuze. Pentru a face asta trebuie sa deschid in Acces o baza de date in care adaug statia dorita. Nu mai vorbesc de relativa incompatibilitate a programului cu Windows 8.1 (si asta cu optiuni de compatibilitate si rulare ca administrator).
Si Radfleet-ul da serioase rateuri cu IE-ul inclus in Windows 8.1, multe optiuni nefiind afisate pur si simplu. (de exemplu: nu se poate afisa dispecerizarea pentru o linie sau doua, trei, ci doar pentru toate odata)
Ma intreb cat timp va trebui sa utilizam XP-ul, pentru ca totul sa fie afisat corespunzator. :eusa_think:
1

#1912 Useril este offline   mile 

• Moderator
  • Postari: 10862
  • Inregistrat: 08 octombrie 08
  • Locatia:Regiunea Banat
  • Interese:Navigatia pe Bega, tramvaie si firobuze

Postat 04 ianuarie 2015 - 22:30

Florin, sincer, am impresia ca daca prin absurd ai pleca de la RATT atunci "varza de bruxelles" de acum de la ratt ar deveni o veritabila VARZA ROMANEASCA, mare de tot...

Repet, mi-am exprimat un gand total sincer, fara subintelesuri!...

Este inadmisibil ca toate aceste sisteme noi sa functioneze cu atatea rateuri, cu atatea retusuri iar peste toate astea sa apara si factorul uman "destabilizator", "nesupus" si "conservator"...
4

#1913 Useril este offline   dAImon 

• Membru activ
  • Postari: 3889
  • Inregistrat: 25 martie 08

Postat 05 ianuarie 2015 - 07:56

Birocratia este la fel de mare peste tot. Si daca nimeni nu stie ce sa ceara, firmele livreaza ce au chef

Vezi postareaFlorin.B RATT, la 04 ianuarie 2015 - 21:36, a spus:

Si Radfleet-ul da serioase rateuri cu IE-ul inclus in Windows 8.1, multe optiuni nefiind afisate pur si simplu. (de exemplu: nu se poate afisa dispecerizarea pentru o linie sau doua, trei, ci doar pentru toate odata)
Ma intreb cat timp va trebui sa utilizam XP-ul, pentru ca totul sa fie afisat corespunzator. :eusa_think:

Ati incercat pe modul de compatibilitate? Se poate "forta" IE10 (care vine cu Windows 8) sa se comporte ca o versiune anterioara: http://www.pcadvisor...8-in-windows-8/
0

#1914 Useril este offline   Florin.B RATT 

• STPT Forum Admin

Postat 05 ianuarie 2015 - 19:38

Sigur! Chiar scriam mai sus de asta. O sa-mi instalez o masina virtuala care sa ruleze XP-ul. :( Pe XP-ul acesta o sa instalez doar cateva programe care nu merg pe 8.1
0

#1915 Useril este offline   NDY 

• Membru VIP*
  • Grup: VIP
  • Postari: 2439
  • Inregistrat: 07 iunie 09

Postat 05 ianuarie 2015 - 21:08

Din pacate, (prea) multe proiecte pe bani multi au ca scop principal castigarea banului, apoi pastrarea cerintelor sub limita necesarului. Lucru amplificat si de cei care scriu/verifica aceste cerinte, care si ei, tot dupa ban sunt...Pacat. S-ar putea face lucruri chiar ca lumea daca, pe langa castigul (prea) mare, cei in cauza si-ar si da putin interesul...

Aceasta postare a fost editata de NDY: 05 ianuarie 2015 - 21:10

1

#1916 Useril este offline   cseh_17 

• Moderator

Postat 11 ianuarie 2015 - 16:13

Intrebare: Linia 29, mai circula? Am rasfoit putin, insa nu am gasit un comunicat in acest sens. :eusa_think:
0

#1917 Useril este offline   Visor 

• Moderator
  • Postari: 8421
  • Inregistrat: 09 martie 08
  • Interese:STPT, Trenuri, Fotografia, Desenul, PC

Postat 11 ianuarie 2015 - 16:36

Sigur ca circula.
0

#1918 Useril este offline   cseh_17 

• Moderator

Postat 11 ianuarie 2015 - 16:49

Deci e clar! Nici nu am cuvinte sa descriu... Incompetenta, nepasare, amatorism... Sau pur-si-simplu lipsa de instructaj adecvat.

Cu gandul ca nu isi baga fiecare nasul in baza de date, presupun ca exista O persoana care o manevreaza. Daca mai tinenti minte, cu ceva in urma va spuneam ca acest CINEVA a scos M44 din baza de date, o linie care INCA circula, si a lasat in loc o linie care NUMAI circula si anume M43.

Ei iata, ca Dorel, loveste din nou. In loc sa scoata E33 din baza de date, a scos linia 29....

Adaugati voi comentarii, ca eu numai am nimic de adaugat... :Facepalm_emote_gif:
5

#1919 Useril este offline   Florin.B RATT 

• STPT Forum Admin

Postat 11 ianuarie 2015 - 18:19

In Radfleet apare ca si pana acum, bun acolo apare inca si 8b...
0

#1920 Useril este offline   cseh_17 

• Moderator

Postat 11 ianuarie 2015 - 18:30

Nu ma intelegeti gresit, ca apare ce e scos.. e OK...

DAR DE CE e scos ce inca circula?!

M44, 29... Le gasiti dvs. in Radfleet?
0

Arata acest topic

• (141 Pagini)
  • +
  • « Prima
  • 94
  • 95
  • 96
  • 97
  • 98