mile, la 28 octombrie 2014 - 09:31, a spus:
La voi acest lucru este un hobby...La cel putin 95 % dintre calatori nu exista acest hobby, "hobby-ul" lor este sa ajunga cat mai repede la serviciu sau acasa, sa calatoreasca in conditii cat mai comode, in tramvaie frumoase si curate mai ales.,...
Da asa e, dar eu unul mai vad si altcumva lucrurile si anume ca tramvaiul pana la urma e un bun public. Fie ca vrem fie ca nu toti cei care stam in oras si suntem rezidenti aici detine x% dintr-un tramvai. Bine acum a-ti spune, "pai voi erati mici cand ele erau cumparate sau primite pe moca, nu a-ti contribuit cu nimica", asa e, dar sa ne gandim ca x% platit la stat si revenit inapoi la Timisoara ca subventie putea fii o portocola daca banii nu ajungeau subventie. Eu zic ca pe fiecare, fie ca folosim sau nu transportul public ar trebuii sa ne pese. Nu conteaza ca eu nu circul cu trenul de la Brasov la Bucuresti, atata timp cat si din banii mei se plateste pentru a mentine acele masini in functiune imi pasa si ma preocupa soarta lor, ca unii vad cu alti ochi poate mai "sentimentali" fierotanele e alta treaba, dar eu zic ca e un mare + ca exista astfel de oameni si ca in unele tari is cheltuie chiar si banii stransi de-o viata sa investeasca in asa ceva.
In San Francisco, navetistii s-au strans in 70' pentru salvarea transportului public, si nu cred ca erau ei toti fascinati de treaba asta ci mai degraba ca le pasa de banul lor si de comfort. La noi omul se multumeste cu o injuratura data la conducator sau indicatii precise "sa ii zici la sefu tau...!".