Municipalitatea anunţa cu surle şi trâmbiţe, la mijlocul lunii octombrie 2008, intenţia de a face ordine pe şine, după ce mai mulţi oameni şi-au pierdut viaţa, anul trecut, după ce au fost călcaţi de tramvaie. Cu toate că primul pas, acela ca reprezentanţii RATT să discute cu toţi şoferii şi vatmanii din subordine, a fost realizat, urmările se lasă aşteptate.
Culiţă Chiş, directorul Direcţiei de transporturi din cadrul municipalităţii, declara la finalul anului trecut că se gândeşte chiar să instaleze panouri cu avertizare sonoră, pentru a atrage atenţia pietonilor aflaţi pe zebre că se apropie tramvaiul. O altă soluţie era tăierea copacilor care străjuiesc liniile de tramvai între prefectură şi Hotelul Continental, lucru ce ar duce la creşterea vizibilităţii, un motiv invocat de vatmanii implicaţi în accidente. Numai că acest lucru, după cum a declarat şi primarul oraşului, Gheorghe Ciuhandu, este mai greu de realizat, instituţiile de mediu fiind foarte atente la aceste aspecte. "Dacă nu vom găsi justificări reale şi vom tăia arborii fără aprobare, riscăm amenzi de miliarde de lei", spunea primarul.
De la teorie la practică...
Au trecut cinci luni de la promisiunea făcută de Culiţă Chiş, aceea de montare a unor panouri cu avertizare sonoră. Peste noapte, săptămâna trecută, pietonii care circulau prin zona centrală au putut observa "câte ceva" din panourile promise. Partea sonoră însă lipseşte cu desăvârşite, iar înălţimea la care au fost montate nu le permite decât cetăţenilor mai înalţi să le observe. Astfel, panourile sunt utile doar pe jumătate. Tot cu jumătăţi de măsură s-a ţinut de promisiune şi Culiţă Chiş, investiţia fiind realizată doar în buricul târgului. Pe lângă zona centrală, mai există încă zeci de locuri în care, în anii trecuţi, timişorenii au fost surprinşi şi accidentaţi de tramvaie. Astfel, până când promisiunea va fi dusă la capăt, atenţie la marele alb-violet de pe şine!
renasterea.ro
Aceasta postare a fost editata de viktor: 22 februarie 2009 - 21:24